ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА ПЛОВДИВ - ЕЛПИДА

ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА ПЛОВДИВ - ЕЛПИДА

ул. Леонардо Да Винчи 74
Пловдив,
България
24.7529557
42.1386152
UserLikes
Име: ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА ПЛОВДИВ - ЕЛПИДА
Адрес: Пловдив, ул. Леонардо Да Винчи 74
Телефони: text to imagetext to image
Факс: text to image
Уеб сайт: http://www.elpida-2006.infojoker.com
E-mail: text to image
Отрасъл: Заведения за социални услуги с настаняване
Дейност:

Дом за стари хора - временно и постоянно настаняване на възрастни, болни и самотни хора.

Ключови думи: дом за стари хора, домове за стари хора пловдив, дом за временно настаняване, старчески дом, дом за възрастни хора

За нас

Елпида е дом за стари хора в Пловдив , в който възрастните хора могат да получат грижата, от която имат нужда и не могат да получат в собствения си дом или дневен център.

Той е изграден със съвременно мислене и се различава от остарелия стереотип за старчески дом. Възрастните хора имат нужда от добри условия на живот и социален ангажимент към тях. Те винаги трябва да са обградени от някой, който да се грижи за тяхната безопасност.

Когато възрастните хора се налага да напуснат дома си, е желателно да бъдат преместени на място, което им предлага максимално много чувство за уют и битови условия. Тези удобства са предпоставка за тяхното спокойствие, което е един от най-важните фактори за поддържане на доброто им физическо и психическо здравословно състояние.

В дома за стари хора в Пловдив е предвидено както постоянно, така и временно настаняване. Възрастните хора, които в следствие на психо-физически патологии не могат да се обслужват в собствения си дом или по друга причина не могат да се обслужват самостоятелно, могат да разчитат на сигурната помощ на екипа на Елпида.

Проектът за изграждането на такъв дом следва идеята такова място преди всичко да бъде ново, направено с професионализъм и европейски издържано. Екипът на Елпида знае, че за постигането на тази цел е необходим един изцяло нов модел на обслужване.

Три са факторите, които правят дома за стари хора в Пловдив различен. На първо място това е неговата функционалност, от която зависи доколко ефикасна  е грижата за възрастните хора. На второ място са характеристиките на материалната база, от която зависи доколко домуващите ще се чувстват комфортно, макар и извън дома си. Третият, но може би най-важен фактор е човешкото отношение и внимание, което е приоритет. Независимо дали става въпрос за млади или възрасни хора, взаимоотношенията, които са изградени върху загриженост и любов могат да имат по-положително влияние от което и да е лекарство.

Ежедневието в дома предвижда колективни сбирки и активна комуникация между домуващите, социалните работници и социалните асистенти. Пространствата, които осигуряват колективен живот са много важни за социализацията на възрастните хора.

Освен социалната грижа, в дома за стари хора в Пловдив Елпида се обръща специално внимание и на физическата помощ, от която имат нужда възрастните хора: рехабилитационни терапии от двигателен тип, статични гимнастики когато медицинските предписания го препоръчват, адекватни медикаментозни терапии, периодичен контрол на здравето с гарантирано присъствие на обслужващ лекар, индивидуална помощ, дневно и нощно наблюдение и контрол на санитарно-хигиенните нужди.


DMCA.com





 

Открийте ни в Google+